LAHTELAN tila

Historiaa

Tilaa hallinneet
edelliset sukupolvet

Tulevaisuus

Kuva-albumi

EtusivulleLAHTELAN TILA MTY

Olemme voimakkaasti siemenen sopimustuotantoon keskittynyt maatila Kiuruveden Hautajoella. Pelloilla kasvatamme pääasiassa ohran ja timotein siementä. Pyrimme viljelemään peltoja äärimmäisen huolellisesti ja voimaperäisesti. Viljelyssä käytämme hyväksi parasta mahdollista tekniikkaa niin maanmuokkauksessa, kasvinsuojelussa, sadonkorjuussa kuin viljelyn suunnittelussakin. Viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti pellonraivaukseen ja niin vanhojen kuin uusien peltojen kunnostukseen, peltolohkojen yhdistämiseen , suurentamiseen, salaojitukseen, kalkitukseen sekä pellonpinnan muotoiluun.

Kustannuksia pyritään pienentämään urakoitsijoita käyttämällä, pyrkimällä mahdollisimman suureen satotasoon/työmäärä, satotasoon/käytetyt tuotantopanokset, mahdollisimman pieneen tuntimäärään/ha ja pyritään vähentämään vuosittaiset ajokerrat minimiin.

Peltoalaa pyrimme kasvattamaan sopivasti jos sitä on saatavana entisten peltojen lähietäisyydeltä kohtuu kustannuksin. Peltoa vuokramaineen on tällä hetkellä180 ha ja keskeneräistä raiviota 12ha.

Viljankuivuri ja siemenpakkaamo tuhoutuivat tulipalossa 14.09.2020.Tulipalon jälkeen rakennettiin tilalle nykyaikainen nestekaasulla toimiva viljankuivuri johon on rakennettu tehokas pakkaamolinja.

 

 

Koneet ja kalusto:
MF 6480 vm. 2012
perävaunu W170 vm.2002
kuorma-auto Volvo f86 -76
Ford F250 v8 pick-up 4X4-95
kuivuri Antti 308hl -98


Rakennukset:

päärakennus-98
kuivaamo ja pakkaamo-98
varastohalli -82
(peruskorjattu-99)
savusauna-93 (entinen paloi jostain kumman syystä)
lato -74(purkutuomion alla)
varasto-ja toimistorakennus-08